Vozne karte skuplje 15 odsto, putnici razočarani

Od 9. jula su vozne karte za destinacije u Crnoj Gori poskupile. Iz Željezničkog prevoza tvrde da su karte skuplje 15 odsto.

Portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić kazala je da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno odnosno od Podgorice do Nikšića poskupila 30 centi, te da umjesto dosadašnjih dva eura, vozna karta košta dva eura i 30 centi.

Sa druge druge strane, cijena vozne karte do Bijelog Polja umjesto tri sada košta tri i po eura, do putnici od Bara do Bijelog Polja, umjesto pet, sada plaćaju pet eura i 80 centi.

Putnici nijesu oduševljeni postupkom Željezničkog prevoza..

Iako nije za utjehu, iz Željezničkog prevoza objašnjavaju da su poskupili promotivne karte koje su na snazi već tri godine, a ne redovne karte.

– Redovne cijene karata su ostale iste. Izvršili smo poskupljenje promotivnih cijena karata, ali i nakon poskupljenja ova cijena je na nižem nivou od redovnih – kazala je Murić.

Osim promotivnih karata skuplje su i mjesečne karte.

Tako je mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić poskupila sa 30 na 35 eura, dok je za osobe mlađe od 26 godina poskupila sa 21 na 24 eura. Mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bijelo Polje poskupila je sa 40 na 46 eura, a za lica mlađa od 26 godina umjesto 28 plaćaće 32 eura.

Zanimalo nas je zašto se Željeznički prevoz odlučio na poskupljenje karata. Iz ovog preduzeća se pozivaju, između ostalog, na rezultate interne ankete.

– Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge Željezničkog prevoza jeftine – rekla je ona.

U ŽPCG ne očekuju da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika, te navode da cu cijene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

Iznose i podatak da su tokom prve polovine godine prevezli nešto više od 403 hiljade putnika, što je za osam hiljada više nego u istom periodu prošle godine.

__________________________________________________________________________

Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top