Uvođenje registar kasa u taksijima odloženo do daljnjeg

Uvođenje registar kasa u taksi vozilima odloženo je do daljnjeg. To je dogovoreno na jučerašnjem sastanku predstavnika Unije taksi prevoznika sa savjetnicom direktora Poreske uprave Brankom Jauković.

Oni su postigli dogovor i da fiskalne kase zamijene sa fiskalnim taksimetrima, te da je elektronska fiskalizacija najavljena za kraj ove i početak naredne godine.

“Vlasnici vodeće četiri taksi firme koji su članovi Unije taksi prevoznika razgovarali smo sa savjetnicom direktora Poreske uprave Brankom Jauković. Dogovoreno je da će se do daljnjeg odložiti fiskalizacija svih taksi prevoznika u Crnoj Gori dok se ne pronađe neko rješenje koje će biti i u korist i taksi prevoznika i države. U planu je i uvođenje fiskalnih taksimetara koji će moći da odrade sve što se traži i u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i o Zakonu o PDV-u. Ta elektronska fiskalizacija najavljena je za kraj 2018. i početak 2019. godine, tako da dok se to ne riješi kontrola izdavanje fiskalnih kasa od strane Poreske uprave prema taksi prevoznicima će biti obustavljena. Ona je trebala da počne 1. marta, ali dogovoreno je da se kontrola odloži i pronalaženje rješenja”, kazao je Marko Šćepanović, predsjednik Unije taksi prevoznika.


 

Izvor: Dan/Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top