Uprava carina u januaru naplatila više od 39 miliona eura

Uprava carina je u januaru naplatila 39,34 miliona eura neto prihoda, 14,76 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplaćenih prihoda u januaru, na porez na dodatu vrijednost PDV pri uvozu se odnosilo 24,55 miliona eura, na akcize 13,37 miliona, na carinu 1,22 miliona, na porez na kafu 199,43 hiljade eura, a na ostale prihode 3,72 hiljade eura.

Iz Uprave je objašnjeno da je u januaru naplaćeno 40,81 milion eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 33,26 hiljada eura i akciznih u iznosu od 1,44 miliona eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše je zastupljena akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 72,1 odsto, zatim na duvanske proizvode 16,77 odsto, a na alkohol i alkoholna pića 8,33 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, između ostalih, čine primici po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top