Šćekić: Berane među najmanje zaduženim opštinama

Sa nešto oko četiri miliona eura duga Berane je među šest najmanje zaduženih opština, kazao je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Uredno se, kako je rekao, izmuruju obaveze po osnovu poreskog duga.

– Lokalna vlast u prethodnom periodu je naslijedila ogromne dugove. Ali sa jednim domaćinskim i odgovornim odnosom prema finansijama, svakako i sa saradnjom s Ministarstvom finansija, generalno sa Vladom Crne Gore, uspjeli smo da sve te dugove saniramo na jedan ozbiljan i kvalitetan način – rekao je Šćekić za Radio Crne Gore.

Dugovanja su, kako kaže on, i u preduzećima kojima upravlja opština svedena na održiv nivo. Zastupljen je i odliv npotrebnih sredstava iz budžeta.

Značajno je poboljšan i priliv sredstava.

– Naplata svih tih obaveza od unazad pet, šest godina, povećana slobodno mogu reći negdje sto i više odsto. Tako da smo kroz neke nove prihode, sredstva, sva ona zaduženja iz prethodnog perioda uspjeli da saniramo, da ne idemo u neke projekte i zahvate koji bi nas doveli u nova zaduženja – rekao je Šćekić.

Novih zaduženja nema, ali ima veoma značajnih projekata koji su uz podršku državnih i međunarodnih institucija realizovani. Mnogo je, rekao je on, urađeno na putnoj infrasktrukturi, ali i izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda.

Rekonstruisan je i gradski vodovod, a urađeno je i nekoliko seoskih, što će od Berana stvoriti vrlo urbanu i kvalitetnu sredinu za život.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top