Premijer Marković: Bilansi demantuju da je sezona u kolapsu

Premijer Duško Marković kazao je da bilansi demantuju prognoze o propasti turističke sezone u našoj zemlji, navodeći da posljednji preliminarni zbirni podaci za prva četiri mjeseca pokazuju da smo uspjeli da po prvi put u istoriji registrujemo više od milion noćenja u tom periodu.

On je, odgovarajući na pitanje Miloša Nikolića iz Demokratske partije socijalista (DPS) kako ocjenjuje aktuelnu turističku sezonu, rekao da je mnogo neprovjerenih informacija i kampanja koje se plasiraju iz svakojakih izvora.

– Jedna je o propasti naše turističke sezone, ali bilansi demantuju takve prognoze, odnosno takvu kampanju čine besmislenom – rekao je Marković.

On je podsjetio da je Crna Gora 2006. godine imala samo 31 hotel visoke kategorije, dok danas imamo 171 hotel visoke kategorije.

– U posljednje dvije godine izgrađeno je njih 35 – rekao je Marković, napominjući da je Crna Gora u posljednjih 12 godina svakog mjeseca otvarala po jedan hotel visoke kategorije.

U razvojne projekte na primorju, kako je rekao, od 2016-e je uloženo više od pola milijarde eura.

Premijer je rekao da raste broj turista u nacionalnim parkovima, kao i broj opsluženih putnika na crnogorskim aerodromima.

– Aerodromi su opslužili više od milion putnika, ili deset odsto više, a nacionalni avioprevoznik Montenegroerlajnz prevezao je pet posto više putnika. Nacionalni parkovi do 1. jula bilježe 35 odsto više turista – rekao je Marković, uz konstataciju da sve to demantuje one koji govore da je sezona u kolapsu.

Crnogorski turizam je, kako je rekao, u punom zamahu.

Marković tvrdi da se turistička sezona u Crnoj Gori, zbog dobro osmišljene strategije širi na deset mjeseci.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top