Polaris Capital Group kupio Fujitsuov sektor za mobile telefone

Manje je poznato kako kompanija Fujitsu ima sopstveno odjeljenje za mobilne uređaje, naročito zbog činjenice da je kompanija svoje mobilne uređaje nudila prvenstveno na domaćem japanskom tržištu.
Mobilno odjeljenje zapravo je bio posebna kompanija pod imenom Fujitsu Connected Technologies. Na japanskom tržištu kompanija Fujitsu Connected Technologies je bila poznata po svojim Arrows Android pametnim telefonima, ali i po specijaliziranom Raku-Raku brandu mobilnih uređaja namijenjenih starijim osobama.

Zbog finansijskih poteškoća, kompanija se odlučila riješiti vlasništva u spomenutoj kompaniji, pa je sve dionice prodala investicionoj grupi Polaris Capital Group. Novonastala kompanija nakon što je preuzme investiciona grupa Polaris imat će još veću nivo autonomije te će se moći posvetiti razvoju proizvoda povezanih s novim tehnologijama kao što su 5G mreže i IoT uređaji.

Finansijski detalji cijelog dogovora nisu objavljeni, no poznato je kako će proces akvizicije biti završen u martu.


 

Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top