Podgorička firma „Alumrol“ dostavila jedina ponudu za kupovinu Prerade u KAP-u

Podgorička firma „Alumrol” dostavila je jedina ponudu na tenderu za prodaju „Prerade“, bivšeg pogona KAP-a. Zainteresovani su ponude mogli dostavljati do utorka, dok je njihovo otvaranje zakazano za petak u prostorijama podgoričkog Privrednog suda. Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, pomenuta firma, dostavljač ponude, osnovana je 19. februara, sa ukupnim kapitalom od jednog eura. Osnivač, izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik preduzeća je Saša Jovanovski.

Stečajna uprava Prerade raspisala je krajem januara tender za prodaju imovine, po cijeni od 4,59 miliona eura. Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina, koju čini Fabrika valjaonica sa livnicom trake, odnosno građevinski objekti sa zemljištem, pripadajućom infrastrukturom i opremom za proizvodnju livene aluminijumske trake iz tečnog metala, kao i Valjački stan za proizvodnju hladno valjane aluminijumske trake sa pripadajućom opremom.

Tender za prodaju raspisan je nakon što je stečajna uprava Prerade raskinula kupoprodajni ugovor sa “Unipromom”, koji nakon četiri godine nije uplatio preostalih 1,1 milion eura za kupovinu Valjačkog stana i Livnice za trake. “Uniprom” biznismena Veselina Pejovića je bespovratno izgubio 400 hiljada eura uplaćenih još 2014. godine na ime prve rate. Pejović je 2014. godine ponudio 1,5 miliona eura za Fabriku valjaonice sa livnicom trake.

 

Komentariši

Top