Originalan biznis Novljanke: Gliserom sa tivatskog aerodroma do Herceg Novog prevozi putnike

Nataša Bajat koja od 1997. godine živi i radi u Njujorku, posljednjih godina ljeta provodi kući u Novom, a prošle sedmice je započela biznis uspostavljajući morsku liniju na relaciji Herceg Novi – Tivat, koju gliserom prelaze za 20 minuta. Ona je vlasnica hercegnovske firme “Montenegro Boat Charter” kroz koju je pokrenula ovu zanimljivu ponudu.

– S obzirom da često putujem, nije bilo teško doći na ovu ideju. Uvijek sam, kad bi sletjela na tivatski aerodrom, razmišljala kako bi bilo lijepo morem doći do Novog i evo ta želja mi se i ostvarila – kaže za Dnevne novine Nataša.

U funkciji je trenutno jedno plovilo Sea Ray 240 Sundeck The Wizard, kapaciteta 10 mjesta, a od naredne sedmice uključiće se još jedno sa sedam sjedišta čime je ruta pokrivena na svakih sat vremena u oba pravca.

Na svaki neparni sat su polasci iz Herceg Novog, a sa aerodroma na parni. Prvi polazak iz Herceg Novog je u sedam, odnosno sa Aerodroma Tivat u 8 sati ujutru. Neophone su rezervacije, koje primaju putem Vibera, WhatsApp kako bi mogli da se jave i putnici i gosti iz inostranstva.

– Akcenat je na prevozu putnika i turista do aerodroma s ciljem da se izbjegnu saobraćajne gužve od Herceg Novog do Tivta, ali stajemo i vršimo prevoz na svim lokacijama po zahtjevima putnika, uključujući i tivatski zaliv, Krašiće, Krtole, kompletnu lijevu i desnu strana zaliva do Igala, kao i Rose i Njivice. Po zahtjevima otvoreni smo da uključimo i Perast, odnosno taj dio kotorskog zaliva – objasnila je za Dnevne novine Bajat.

U jednom pravcu karta iznosi 19 eura, ali planiraju i popuste za povratne karte, kao i povoljnosti za stalne putnike i goste. Bajat je naglasila da su otvoreni i za turiste putnike koji ne idu na aerodrom nego žele da dođu u Tivat ili iz Tivta u Herceg Novi.

Mulo gdje plovilo pristaje, dovozeći odnosno primajući putnike, 350 metara je udaljeno od aerodroma, odnosno četiri-peta minuta šetnje od aerodromskog terminala do restorana Marina, a dogovorena je i saradnja sa taksistima, opcija Car pool.

Firma trenutno broji pet zaposlenih, ženskog i muškog kapetana, hostesu koja na aerodromu dočekuje putnike i upućuje ih prema mulu ako žele da stignu šetnjom, kao i dva mornara.

Bajat je u Njujork otišla sa razmjenom studenata iz Novog Sada gdje je studirala filozofiju. Šesnaest godina je bila u turizmu, radeći za jednu svjetsku korporaciju restorana i hotelijera gdje je ostala konsultant, sada je u nekretninama, a onim zašto se školovala nije se bavila.

– Voljela bih da što duže ostanem uz tu priču jer onaj ko je odrastao na moru ne može da živi bez mora i turizma, a Njujork je jedna betonska džungla koja je predinamična i prebrza. Ima naravno svoje čari i obožavam ga jer sam tamo više od pola života, a posljednjih nekoliko godina sam kao frilenser u nekretninama, radim za jednu agenciju. Taj način rada mi omogućava da se organizujem, tako da sam veći dio godine tamo, ali ne propuštam svoja ljeta u Novom gdje sam spojila lijepo s korisnim, što je prava kombinacija u ostvarivanju najboljih rezultata – kaže za Dnevne novine Nataša koja želi da se jednog dana vrati u svoj Novi i Boku.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top