Od sjutra naplata parkinga ispred Delte

Tržni centar Delta City počeće od sjutra da naplaćuje parking i to 40 centi po započetom satu.

Dragan Perišić, menadžer Delte, saopštio je da su radovi na pristupnim naplatnim rampama završeni planiranom dinamikom.

– Postavljeni su zaštitni stubići i ivičnjaci, kao i ostrva sa naplatnim rampama. U objektu su postavljene samonaplatne stanice, na svim predulazima/izlazima što će osigurati lako funkcionisanje i kretanje vozila kroz parking prostor – naveo je Perišić.

Praksa naplate parkinga u šoping-molovima je, prema njegovim riječima, uobičajena, ne samo u regionu, nego u svim evropskim destinacijama.

– Cijene i za zaposlene i za posjetioce su formirane na osnovu operativnih troškova. Odluka o naplati parkinga nije motivisana profitom, već isključivo željom da obezbijedimo dovoljno parking prostora za naše posjetioce. Naš cilj je da od naplate parkinga obezbijedimo dovoljno novca za održavanje ovog sistema koji je sam po sebi zahtjevan – kazao je Perišić, pišu Vijesti.

U dopisu koji je rukovodstvo Delte nedavno poslalo zaposlenima, navodi se zaposleni u radnjama u tržnom centru će, kako se ističe, moći da kupe mjesečnu kartu za parking po cijeni od 30 eura, ali će prethodno morati da prilože potvrdu o zaposlenju.

Delta City ukupno ima oko 1.200 zaposlenih, što znači da je samo od njih potencijalna zarada šoping centra na osnovu parkinga oko 36.000 eura mjesečno.

___________________________________________________________________________

Izvor: Vijesti/RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top