Novi Huawei cilja visoko, kako će odgovoriti Apple i Samsung?

Krajem marta očekuje nas predstavljanje nove generacije Huaweijevih pametnih telefona iz P serije, od kojih bi jedan model trebalo da ima tri zadnje kamere.

Pažnja ljubitelja pametnih telefona, na najvećem mobilnom sajmu na svijetu, prvenstveno će biti usmjerena prema Samsungu i novim modelima Galaxy S telefona, koje će ta kompanija 25. februara predstaviti u Barceloni.

Mjesec dana posle toga, svoje novitete priprema i Huawei, koji će na konferenciji u Parizu predstaviti novu generaciju pametnih telefona iz P serije. Nakon hvaljenih modela P10 i P10 Plus, sledeća generacija bi trebalo da nosi naziv P20, a ne P11 (prethodnici “desetke” bili su P8 i P9), čime u toj kompaniji žele da naglase velike novitete i napredak koji pripremaju sa nadolazećom generacijom pametnih telefona.

Huawei P20 bi tako trebao da bude prvi telefon na svijetu koji će imati tri zadnje kamere ukupne rezolucije 40MP, sa petostrukim hibridnim zumom (optički i digitalni), dok će sa prednje strane biti smještena kamera za selfije od 24MP. Kao i u slučaju prethodnih modela, sve kamere će biti napravljene u saradnji sa Leicom, što garantuje kvalitet fotografija.

Model Plus imaće ekran dijagonale šest inča, pokretaće ga Kirin 970 procesor i Googleov mobilni operativni sistem Android 8.1 Oreo.

Novom generacijom P telefona, međutim, Huawei neće pratiti jedan od najvećih trendova na tržištu – ekran bez ivica, pošto će imati okvir na donjem dijelu telefona ispod ekrana, navodi Forbes.

Zahvaljujući odličnim telefonima, Huawei je proteklih godina ugrabio čvrsto treće mjesto na tržištu, ali njihovi planovi su mnogo veći jer u budućnosti žele da prestignu i Apple i Samsung, kako bi postali vodeća kompanija na globalnom tržištu.

U ostvarenju tog plana dosta bi trebalo da im pomogne nova generacija telefona iz P serije, u kojoj se mogu očekivati tri modela: P20, P20 Plus i P20 Lite. Ostaje pitanje da li će i P20 i P20 Plus imati tri zadnje kamere ili će ta opcija biti rezervisana samo za najveći model.

Izvor: b92

Komentariši

Top