Njemačka Dojče banka počela sa otpuštanjem radnika

Njemačka Dojče banka danas je otpustila radnike u svojim organizacionom jedinicama u Aziji i Australiji, u sklopu ranije najavljenog restrukturisanja globalnog poslovanja.

Akcije Dojče banke, koja širom svijeta ima skoro 91.500 radnika, na berzi u Frankfurtu danas su u padu. Radnici koji su izašli  iz sidnejske kancelarije njemačke banke izjavili su da su otpušteni.

Direktor londonskog ogranka Dojče banke Kristijan Suing izjavio je da će biti ukidanja radnih mjesta i u Londonu i Njujorku.

Dojče banka je po poslovanju bila među prvih deset banaka u Aziji, ali je prošle godine pala na 17, a ove godine na 19. mjesto. Njemački bankarski gigant suočen je sa dugoročnim problemima, uključujući profitabilnost određenih operacija i pad cijene akcija. Dojče banka je u nekoliko navrata pokušala sa reorganizacijom poslovanja, uključujući i neuspjele razgovore o spajanju sa Komerc bankom u aprilu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top