Montenegro airlines ukinuo upotrebu plastičnih čaša na letovima

Prateći aktuelne trendove iz oblasti zaštite životne sredine crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines je ukinula upotrebu plastičnih čaša na svim svojim letovima.

– Sva bezalkoholna i alkoholna pića te tople napitke Montenegro Airlines servira u papirnim čašama proizvedenim po ISO standardima uz neophodne sertifikate o kvalitetu. Navedeno predstavlja jednu od mjera kojom kompanija želi da potvrdi svoju trajnu opredijeljenost održivom razvoju u različitim segmentima poslovanja. Praćenjem aktuelnih trendova te zakonskim zahtjevima koji se odnose na očuvanje zaštite životne sredine, nacionalna avio-kompanija smanjiće generisanje otpada i putnicima ponuditi kvalitetniji nivo usluge – saopšteno je iz MA

MA, kako je navedeno u saoppštenju, na svim letovima nudi servis hrane i pića koji se ne naplaćuje dodatno i koji se razlikuje zavisno od klase prevoza i dužine leta.

– Kako je MA brend Crne Gore, te dio nacionalnog turističkog proizvoda, tokom pripreme hrane koriste se autohtone namirnice i domaći proizvodi zaštićeni na nacionalnom nivou. Prilikom njihove pripreme primjenjuje se nastroži bezbjednosni  kriterijum kontrole kvaliteta, koristi se isključivo zdrava hrana, te domaća receptura, čime se kroz ponudu nacionalne avio-kompanije, između ostalog, valorizuju i domaći proizvodi.Kao i u svim svjetskim avio-kompanijama i u MA se posebna pažnja  posvećuje specijalnim obrocima, a oni mogu biti vegetarijanski, obroci za dijabetičare, obroci sa niskim procentom masti i sl. i oni se takođe mogu besplatno poručiti 48 sati prije leta prilikom rezervisanja karte – zaključeno je u saopštenju MA.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top