Montenegro Airlines očekuje 360 hiljada putnika tokom ljetnje sezone

Kompanija Montenegro Airlines u januaru ove godine opslužila je ukupno 29.335 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, tj. redovnom, čarter i kod šer saobraćaju, saopštio je crnogorski nacionalni avioprevoznik.

Kompanija, pored 11 drugih avioprevoznika, u periodu van sezone sama pokriva više od polovine destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom, navode iz Montenegro Airlinesa.

Montenegro Airlines će u 2018. godini proširiti svoju operativnu mrežu u odnosu na prethodne godine, i u periodu sezone saobraćati ka čak 28 destinacija, prenosi Tango Six.

– To je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju našu državu sa Evropom i šire u sezonskom periodu, kada pored Montenegro Airlinesa saobraća i po više od 50 drugih avioprevoznika.

Kako ističu, kompanija tokom cijele godine saobraća ka osam destinacija – Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, Rim, Pariz i Moskva.

– Tokom ljeta uvodimo sedam sezonskih linija, i to London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf, Lion, Lajpcig i Minhen. Tokom godine imamo planirane serije čarter letove ka 13 destinacija – Tel Aviv, Helsinki, Oslo, Bari, Napulj, Briv, Bratislava, Linc, Salzburg, Košice, Ostrava, Teheran i Aman.

Prema projekcijama Montenegro Airlinesa, očekuje se da će u periodu od početka juna do kraja septembra biti prevezeno oko 360.000 putnika, pri čemu će doprinos turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja i ranije usvojenih pokazatelja, za ta četiri mjeseca trebalo da iznosi oko 140 mil EUR.


 

Izvor: eKapija

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top