Micotakisov preokret: Grčka vlada priznala Gvaida kao predsjednika Venecuele

Nova konzervativna vlada Grčke, na čijem je čelu Kirijakos Micotakis, odlučila je, pet dana poslije izbora, da prizna predsjednika Huana Gvaida kao vršioca dužnosti predsjednika Venecuele.

– Grčka vlada snažno podržava napore Evropske unije da bi se osiguralo mirno i demokratsko političko rješenje pregovorima na dobrobit venecuelanskog naroda – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Novi ministar spoljnih poslova Nikos Dendias, koji je preuzeo dužnost u utorak, dolazi iz nove desničarske većine, iz vladajuće stranke Nova demokratija koja je pobedila na opštim izborima u nedjelju sa skoro 40 odsto glasova.

Ukupno 21 zemlja Evropske unije je do sada priznala da je predsjednik Parlamenta Venecuele Gvaido samoproglašeni privremeni predsjednik Republike.

Grčka je u vrijeme Aleksisa Ciprasa koji je vlast izgubio na nedjeljnim izborima, bila među posljednjim pristalicama formalnog predsjednika Venecuele Nikolasa Madura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top