Luštica Bay predstavljen na prestižnom sajmu u Stokholmu

Trenutno najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, projekat izgradnje turističke destinacije „Luštica Bay“, predstavljen je na dvodnevnom sajmu nekretnina u Stokholmu, najvećoj izložbi ove vrste u nordijskom regionu. Izložba se bavi predstavljanjem nekretnina koje se mogu kupiti širom Evrope, a veliko interesovanje uvijek vlada za zemlje sa mediteranskom klimom, među kojima je i Crna Gora.

– Sa 240 sunčanih dana godišnje, Crna Gora je posebno interesanta švedskom tržištu. Prilično dobra povezanost aerodroma Tivat u ljetnjim mjesecima, te ponuda „Luštica Bay-a“, zbog lokacije, cjenovne konkurentnosti i moderne infrastrukture, izazvali su veliko interesovanje švedskih kupaca nekretnina – objašnjava Slavica Milić iz marketinga „Luštica Development“.

Na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija razvija projekat „Luštica Bay“ kao rezidencijalnu turističku destinaciju sa dvije marine, sedam hotela, različitom ponudom nekretnina, profesionalnim golf terenom, gradskim jezgrom i ostalim sadržajima neophodnim za život grada.

Ove godine Lušticu Bay očekuje otvaranje marine sa 176 vezova, prvog hotela u kompleksu i marina naselja, te novi poduhvat – početak radova na izgradnji novog naselja, Luštica Bay Central, planiranog kao administratvino, komercijalno i uopšte gradsko jezgro čitave „Luštice Bay“.

Marina u pomenutom kompleksu,  sa 176 mjesta za brodove od šest do 35 metara dužine, dizajnirana je u stilu tradicionalnih crnogorskih naselja, na taj način da uz obalu bude centralna tačka u naselju, u marini. Ovaj objekat nautičkog turizma i luka za međunarodni saobraćaj nudiće opcije za kratkoročni i dugoročni zakup vezova, a u ponudi će biti i sportski klub, 24-časovna podrška multilingvalnog tima, usluge popravke i održavanja, jaht klub i prostorije za posadu, 24-časovno obezbjeđenje i video nadzor, Wi-Fi internet pristup i neophodna vodovodna i infrastruktura za snabdijevanje električnom energijom.

Podsjećanja radi, prvi sajam u glavnom gradu Švedske, Stokholmu, održan je u oktobru 2003. godine i od tada ova revija nekretnina bilježi sve veće učešće izlagača i posjetilaca.

Komentariši

Top