Kristin Lagard podnosi ostavku

Kristin Lagard izjavila je da će podnijeti ostavku na mjesto direktorke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Ovo dolazi pred odluku o njenoj nominaciji da postane šefica Evropske centralne banke (ECB). Lagard je rekla da će napustiti MMF 12. septembra.

– S većom jasnoćom u vezi s procesom za moju kandidaturu za predsjednika ECB-a i vrijeme koje će biti potrebno, donijela sam ovu odluku u najboljem interesu Fonda – rekla je ona.

– Izvršni odbor će sada preduzeti potrebne korake kako bi krenuo naprijed sa procesom izbora novog generalnog direktora – navela je Lagard.

Ako Evropski savjet odobri njenu nominaciju za ECB, ona će postati prva žena – liderka Centralne banke, odgovorna za euro i monetarnu politiku eurozone.

Poznata kao “rok zvijezda” međunarodnih finansija, Kristin Lagard (63) je karijeru započela kao advokat prije nego što je prešla u politiku.

Služila je na mnogim ministarskim mjestima u francuskoj vladi Nikole Sarkozija prije nego što je izabrana za prvu liderku MMF-a, zamijenivši Dominika Strosa Kana.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top