Italija kaznila Facebook sa više od milion dolara

Italijanska vlada saopštila je da je kaznila Facebook sa 1,13 miliona američkih dolara zbog nelegalnog prikupljanja privatnih podataka više od 200 hiljada građana Italije.

Agencija italijanske vlade zadužena za zaštitu privatnosti saopštila je da je 57 Italijana logovanjem na Facebook snimilo aplikaciju “thisisyoudigitallife”, što je dovelo do toga da je pomenuta aplikacija došla do podataka o približno 215.000 italijanskih građana.

Facebook je reagovao saopštenjem u kojem je naveo da je usresređen na zaštitu privatnosti svojih korisnika, kao i da će preispitati odluku italijanske agencije.

Kako je javio AP, cijeli slučaj je povezan sa skandalom iz 2016. o sada već bivšoj konsultantskoj kompaniji Cambridge analitica.

Agencija britanske vlade za zaštitu privatnosti je 2016. saopštila da je Cambridge Analitica ilegalno koristila podatke sa Facebooka kako bi pomogla kampanju Donalda Trampa na predsjedničkim izboima u SAD, podsjeća AP.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top