FlixBus stigao u Srbiju: Karta od Beograda do Zagreba 10 eura

FlixBus, evropski sinonim za putovanja autobusom stigao je u Srbiju. Time je Beograd postao prvo polazno mjesto, ali i važna polazna tačka FlixBusa u Srbiji.

FlixBus je ranije uveo i sezonsku liniju od Budve do Budimpešte, preko Hrvatske.

Zahvaljujući regionalnim partnerima Fudeks DOO i Sirmiumbus DOO 25. jula kreću prve zelene linije koje će putnicima iz Srbije ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite kao i mogućnost povezivanja sa 2.000 destinacija širom 28 evropskih zemalja sa više od 350.000 dnevnih veza, po cijenama prilagođenim svačijem budžetu, saopšteno je iz kompanije.

– Od samih početaka ulaska FlixBusa u CEE South regiju 2016. godine, cilj nam je bio da povežemo sve države regije, te ponudimo potpunu zelenu i pametnu mobilnost i putnicima u Srbiji. U tome smo i uspjeli – izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

– Uključenjem Srbije u FlixBus zelenu mrežu, učinili smo Srbiju dostupnom putnicima iz 28 evropskih zemalja koje FlixBus trenutno povezuje, ali isto tako omogućili smo lokalnom stanovništvu da putuje gde želi jednostavno, sigurno i povoljno – dodao je direktor Grbeša.

Povezivanje Beograda i Novog Sada

Prve zelene međunarodne FlixBus linije kreću 25. jula iz Beograda povezujući ga direktno sa destinacijama u Hrvatskoj i Sloveniji.

Sa tri dnevna polaska i jednim noćnim, iz Beograda moći će svakodnevno da se putuje prema Zagrebu i Ljubljani za već od 999 dinara (oko 9 eura).

Isto tako, Beograd se sezonski povezuje i sa Dalmacijom te Istrom i Kvarnerom; između ostalog sa Biogradom, Vodicama, Šibenikom, Trogirom i Splitom, zatim sa Rijekom, Opatijom, Rovinjem i Pulom.

U pripremi je i direktno povezivanje Beograda i Novog Sada sa Budimpeštom.

Upravo putem velikih čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Beogradom, poput Zagreba, Ljubljane ili Budimpešte, putnicima Srbije uz interkonekcije biće dostupno više od 2.000 destinacija širom 28 evropskih zemalja.

Prodaja karata je otvorena, a karte će biti dostupne putem web stranice www.FlixBus.rs u domaćoj valuti (RSD), putem besplatne mobilne FlixBus aplikacije ili kod više od 200 prodajnih partnera FlixBusa širom Srbije.

Prednosti za FlixBus putnike

FlixBus putnici će profitirati od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od prioriteta kao što su sigurnost i udobnost.

FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedišta, utičnice, besplatan internet, besplatan prtljag ali i mogućnost otkazivanja ili promene rezervacije do 15 minuta prije polaska.

Isto tako, određeni autobusi su opremljeni i rampama za invalide.

Primjenom digitalizacije u tradicionalnoj industriji prevoza putnika, FlixBus je uzdrmao tržište. FlixBus je prvi krenuo da pruža usluge preko mobilne aplikacije, a integracijom u Google mapu putnicima je olakšano planiranje putovanja.

– Sa našom besplatnom mobilnom aplikacijom koja podržava iOS i Android uređaje, putnici mogu jednostavno da kupe svoje karte, da provjere dostupne linije, da saznaju korisne informacije o svom putu ili da se posluže navigacijom kako bi locirali mjesto polaska. Isto tako, autobuse smo opremili i rampama za invalide pa zaista možemo reći da smo uvođenjem svih ovih benefita pojednostavili putovanja i time omogućili vožnju autobusom svima koji to žele – zaključio je Grbeša.

Poslovni model zbog kojeg će profitirati domaća industrija

FlixBus je započeo kao startup, 2013. godine poslije liberalizacije njemačkog tržišta.

Svojim poslovnim modelom, za manje od četiri godine proširio se na gotovo cijelu Evropu, a 2016. godine otvoreno je predstavništvo u Zagrebu koje je time postalo regionalni centar za CEE regiju, a u 2017. godini FlixBus ulazi na ostala tržišta regije, odnosno na Bosnu i Hercegovinu i ostvaruje prve korake na tržištu Srbije saradnjom sa lokalnim partnerom Fudeks d.o.o. Iste godine otvorena je i kancelarija u Beogradu.

Čvrsti temelji stvoreni u centralnoj Evropi, podsticaj su za dalja širenje FlixBusa na jugoistok Evrope.

– Ulazak na tržište Hrvatske, Slovenije, BIH i sada Srbije, samo je početak širenja mreže regijom. Prve linije u Srbiji tek su naznaka snažne ekspanzije koja će se nastaviti u narednim godinama u celoj regiji – izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE South regiju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top