Đurović: Sigurnost crnogorskog avio saobraćaja kao u EU

Crna Gora, mlada država koja broji samo 620.000 stanovnika, na impresivan način drži korak sa evropskim razvojnim kretanjima u oblasti sigurnosti i bezbjednosti u vazdušnom saobraćaju, ocjena je renomiranog britanskog časopisa “Inside Industry” koji je u poslednjem broju na temu vazduhoplovstva imao intervju sa direktorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) Draganom Đurovićem.

– Glavni cilj ACV–a, kao nacionalnog nadzornog organa, očuvanje je i podizanje nivoa sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori. Na početku 2019. godine, Agencija je bila predmet kontrole primjene ICAO (Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo) standarda sigurnosti. Rezultati ove kontrole su izvanredni. U odnosu na status iz 2010, napredak je za 35 odsto, a naša zemlja se nalazi u gornjem dijelu tabele efikasnosti evropskih i svjetskih država – kazao je, između ostalog, Đurović.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top