Delta preuzima petinu udjela u najvećem latinoameričkom avio-prevozniku

Kompanija Delta airlines juče je saopštila da planira da kupi 20 odsto akcija LATAM-a, najvećeg avio-prevoznika u Latinskoj Americi.

Druga po veličini avio-prevoznička kompanija u SAD planira da širi poslovanje u tom regionu i investiraće u LATAM 1,9 milijardi dolara putem javne tenderske ponude od 16 dolara po akciji.

Osim toga, Delta će investirati 350 miliona dolara za podršku uspostavljanju strateškog partnerstva, koje će dalje biti ojačano time što će Delta imati predstavnike u bordu direktora LATAM-a.

“Transformacija u partnerstvo sa LATAM-om spojiće naša dva globalna brenda, omogućavajući nam da pružimo najbolju uslugu i sigurnost putnicima u Sjevernoj i Južnoj Americi”, rekao je CEO Ed Bastijan.

Kako prenosi Rojters, ovim potezom Delta airlines prekinuće veze čileanske avio-kompanije sa kompanijom American airlines.

 

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top