Avio kompanije godišnje zagube 25 miliona torbi

Svake godine na svjetskim aerodromima zagube se desetine miliona komada prtljaga.

Avionska industrija tvrdi da je uznapredovala u čuvanju prtljaga, djelimično zbog unapređene tehnologije njegovog praćenja.

Sita, međunarodna IT podrška industriji koja nadgleda globalno rukovanje prtljagom, kaže da je ukupan broj “zaturenih” torbi opao sa 46,9 miliona 2007. godine na 24,8 miliona 2018. godine, i to u periodu kad se ukupan broj avionskih putnika skoro udvostručio.

U Siti kažu da je investiranje u tehnologiju praćenja počelo da se isplaćuje, prenosi BBC na srpskom.

Na primjer, američka avio-kompanija Delta uvrstila je sićušno obilježje RFID (identifikacija radijskom frekvencijom) u poznatu barkod etiketu koja se lijepi oko drške torbe. To znači da svaku torbu mašine mogu automatski da očitaju dok se ona probija kroz aerodromski sistem. Zalutale torbe mogu da se primijete mnogo lakše preko centralnog sistema za nadgledanje. Delta sada tvrdi da rukuje sa 99,9 odsto torbi svojih mušterija “savršeno”, a druge avio-kompanije takođe uvode RFID obeležja i mobilne čitače za rukovaoce prtljagom.

Međutim, 25 miliona torbi – od ukupno 4,3 milijarde – i dalje svake godine završi na pogrešnom mjestu ili se zagubi, a u polovini slučajeva to se dešava zbog problema prilikom presijedanja na druge letove.

Iz Site objašnjavaju da odloženi letovi imaju domino efekat – torba prosto ne stigne na vrijeme do leta na koji putnik preseda. Značajan dio nestalih torbi otpada na putnike ili rukovaoce koji su prosto pokupili pogrešnu. Još jedan važan faktor može da bude i složenost sistema rukovanja, pošto na nekim aerodromima, avio-kompanije upošljavaju vlastite rukovaoce, dok su na drugim rukovaoci nezavisni i rade pod ugovorom za više avio-kompanija odjednom.

Standardi i regulativa

Standard Međunarodnog udruženja za avio-saobraćaj za kodiranje informacija o prtljagu (IATA) datira još iz 1989. godine. A sistem obilježavanja barkodom postoji od pedesetih. Na nekim manjim aerodromima, čak se ni te etikete još rutinski ne očitavaju niti se očitavaju barkodovi.

IATA je prošle godine donijela novu regulativu, Rezoluciju 753, sa ciljem da natera avio-kompanije i aerodrome da povedu malo više računa o prtljagu. Sada mora da se potvrdi da su torbe prisutne i prave na nekoliko ključnih tačaka tokom putovanja, uključujući utovar u avion i ulazak u sistem presijedanja na aerodromima, objašnjava Endrju Prajs iz IATA.

Prošlog mjeseca Organizacija je izglasala i podršku uvođenju RFID obeležavanja svuda, što je potez kojim bi mogle da se uštede tri milijarde dolara, čak i nakon što se uračunaju troškovi uvođenja nove opreme i sistema nadgledanja, s obzirom na to da pronalaženje zaturenih torbi, a potom njihovo slanje nezadovoljnim mušterijama košta mnogo vremena i novca.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top