Adriatik kapital kupuje Novu banku za 7,1 milion eura

Nova banka dobija novog vlasnika jer je njen vlasnik hercegnovski Azmont investments sklopio ugovor o kupoprodaji sa Adriatik kapital LLC. U narednom periodu, kako su naveli, tražiće, prije svega od Centralne banke Crne Gore, saglasnost, odobrenje na ovu promjenu vlasnika, piše Pobjeda.

U obavještenju dostavljenom Montenegroberzi Azmont investments, koji je stopostotni vlasnik ove banke, navodi da su sa Adriatik kapital LLC sklopili kupoprodajni ugovor 5. jula tekuće godine.

– Azmont investments Herceg Novi kao osnivač i jedini akcionar/vlasnik Nove banke Podgorica zaključio je ugovor o kupoprodaji 100 odsto akcija (ukupni akcijski kapital) Nove banke Podgorica, po 0,0237 eura za jednu akciju, što ukupno iznosi 7.100.000 eura – objašnjeno je u dopisu.

Ističe se da je Adriatik kapital LLC kompanija koja je osnovana i posluje po zakonima Sjedinjenih Američkih Država.

– U narednom periodu u skladu sa crnogorskim zakonima sprovešćemo aktivnosti za dobijanje svih saglasnosti, odobrenja i dozvola nadležnih organa, neophodnih za realizaciju navedene kupoprodaje akcija – piše u dopisu Rešad Alijev, izvršni direktor Azmont investmenta.

Nova banka prvi je kvartal tekuće godine završila u minusu blizu pola miliona eura. Glavni izvršni direktor ove banke je Kamran Mamadov, a predsjednik Odbora direktora Ahmet Erentok.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top