Žugić predložio Kalezić za viceguvernerku CBCG | Ekonomist

Žugić predložio Kalezić za viceguvernerku CBCG

Guverner Centralne banke Radoje Žugić predložio je Skupštini da za viceguvernera imenuje Zoricu Kalezić, koja je već član Savjeta CBCG, piše Dan.

Kalezić je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri obavljala poslove specijalnog savjetnika ministra za evropske integracije, zatim je šest godina u CBCG bila specijalni savjetnik viceguvernera za finansijsku stabilnost. Dvije godine je predstavljala Crnu Goru u holandsko-belgijskoj konstituenci u Svjetskoj banci, a potom tri godine u holandsko-belgijskoj konstituenci u MMF-u. Za člana Savjeta CBCG Skupština je imenovala 27. jula prošle godine.

Mjesto u Savjetu i na poziciji viceguvernera je ostalo upražnjeno nakon smjene Irene Radović, koja je tužila Žugića za mobing, a Skupštinu za nezakonit otkaz. KalU sporu protiv Skupštine je završena rasprava i presuda se očekuje narednih dana, dok po tužbi za mobing treba da se sasluša još svjedoka. Radovićeva je pred sudom iznijela veliki broj optužbi na račun Žugića.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top