Žugić: Potrebno povezivanje sa ekonomski jakim partnerima | Ekonomist

Žugić: Potrebno povezivanje sa ekonomski jakim partnerima

Ambasador Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arne Sanes Bjornštad izrazio je danas zadovoljstvo napretkom Crne Gore u prethodnom periodu, te prenio spremnost zemlje koju zastupa da da podršku budućim reformama, kako bi Crna Gora zemlja postala dio evropske zajednice i time ojačala svoje pozicije.

 Sa sastanka u Ministarstvu finansija

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Bjornštad je danas boravio u prvoj zvaničnoj posjeti ministru finansija Radoju Žugiću, a sastanku je prisustvovao i direktor Telenora za region jugoistočne Evrope Ove Fredhajm.

“Sastanak je bio prilika da se predstavi dosadašnja saradnja dvije zemlje, kako kroz političku, tako i ekonomsku i spoljnotrgovinsku prizmu, te da se započne dijalog o budućim modelima poslovanja i približavanja interesa Crne Gore i Kraljevine Norveške”, ističe se u saopštenju.

Žugić je naglasio potrebu povezivanja sa ekonomski jakim i stabilnim partnerima, koje će potvrditi uspješnost Vladinih mjera i napora u kreiranju konkurentne, konzistentne i predvidljive fiskalne politike, a posebno sa aspekta glavnog ekonomskog interesa naše zemlje – povećanja direktnih strana ulaganja.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji sa kompanijom Telenor, kao važnim norveškim investitorom u Crnoj Gori.  Još jednom je, ističe se u saopštenju, potvrđena otvorenost u odnosu i dogovoreno intenziviranje komunikacije u budućem periodu u cilju snaženja saradnje i obogaćivanja novim sadržajima.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top