Zuckerberg "težak" koliko i Britanija | Ekonomist

Zuckerberg “težak” koliko i Britanija

Dan prije nego što će Elizabeta II postati kraljica s najdužom službom u istoriji, britanska je monarhija bogatija nego ikada, objavio je Rojters

Rojtersova analiza pokazuje da je monarhija profitirala od rasta cijena nekretnina poslednjih decenija. Imanja britanske monarhije vrijede oko 22,8 milijardi funti.

To britansku kraljevsku porodicu ne bi dovelo na popis deset najbogatijih na svijetu koji predvodi Bil Gejts, ali bi je svrstalo među najimućnijih dvadeset.

Vrijednost kraljevske imovine uporediva je sa, na primer, bogatstvom Mihaela Blumberga ili osnivača Fejsbuka Marka Zuckerberga, piše Rojters.

Procjenu bogatstva britanske monarhije, međutim, komplikuje činjenica da je dio imanja u privatnom vlasništvu kraljevske porodice, a dio je u vlasništvu države.

U Rojtersovu analizu nisu ušle raskošne kraljevske rezidencije poput Buckingama, Windsora i Balmorala koje je nemoguće procijeniti.

Izvor: seebiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top