Zorana Mihajlović nezadovoljna dinamikom radova | Ekonomist

Zorana Mihajlović nezadovoljna dinamikom radova

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, Zorana Mihajlović rekla je posle vanrednog obilaska Koridora 11 od Obrenovca do Uba, da je razočarana dinamikom radova kineske kompanije “Šandong” i brojem radnika i mašina angažovanih na gradilištu.

“Obišla sam kompletnu dionicu od Uba do Obrenovca, svih 26 kilometra, i malo je reći da sam razočarana dinamikom radova kineske kompanije ‘Šangdong’, brojem radnika i mašina na gradilištu. Danas je na ovoj dionici bilo radnika koje sam na prste ruke mogla da izbrojim! A obaveza je da se radnim danima i subotom radi od 7 do 19, a nedjeljom od 7 do 13. Nedopustivo je da se ugovor ne poštuje, a on mora biti svetinja”, rekla je Zorana Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju, ona je istakla da je država obezbijedila sve što je bilo potrebno da bi se posao završio, od dozvola do novca, kako bi dionica bila završena u roku, u novembru ove godine.

“Šest mjeseci slušam na sastancima od izvođača radova da je sve u redu, da sve ide po planu, da će radovi biti završeni u roku. A onda na terenu vidim sasvim drugačiju sliku. Ovakvim odnosom kineske kompanije i domaćih firmi koje rade kao podizvođači ne mogu da budu zadovoljni ni Vlada Srbije, ni kineski ambasador i Kina kao naš veliki partner u oblasti infrastrukture”, rekla je Mihajlovićeva i dodala da je izvođaču već data opomena pred raskid.

Prema njenoj ocjeni, dionica od Obrenovca do Uba je neuporedivo lakša od one na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri.

“Tamo ljudi rade i noću da bi završili posao. Ako u Grdelici mogu da rade dan i noć, onda je sramotno da ih ovde ni danju nema. Mi smo obezbijedili sve, platili sve na vijreme, a sada, gospodo građevinari, ispunite svoj deo posla. Oni koji ne rade kvalitetno i koji kasne, sigurno neće više dobijati posao koji finansira država”, rekla je ministarka.

Dodala je da neće tolerisati takve propuste i najavila da će praksu nenajavljenih obilazaka gradilišta nastaviti do kraja građevinske sezone.

“Dosta je šminkanja gradilišta pred moj dolazak! Sve firme će morati da poštuju rokove i kvalitet ili će morati da plate penale. Srbija se zadužila za gradnju ovog puta, to je novac građana Srbije i neću da dozvolim da i jedan dinar trošimo na bilo čije greške”, dodala je Zorana Mihajlović.

Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top