Zirat banka zakupila trećinu zgrade Zetagradnje

Zirat banka zakupila trećinu zgrade Zetagradnje

Dio poslovne zgrade Zetagradnje u centru grada, na uglu Ulice slobode i Bulevara Ivana Crnojevića, izdat je turskoj Zirat banci, koja je nedavno dobila dozvolu za rad u Crnoj Gori. Ovu informaciju Dnevnim novinama je potvrdio i vlasnik kompanije Zetagradnja Blagota Baća Radović.

“Zgrada se ne prodaje. Mogu reći da je jedna trećina zgrade izdata Zirat banci”, rekao je Dnevnim novinama Radović.

Poslovna zgrada Zetagradnje u centru Podgorice izgrađena je prošle godine i sastoji se od poslovnih prostora od po 97, 228, 203 i 267 kvadrata, zatim dvosobnih stanova od po 75 i 92 kvadrata, te trosobnih od 92 i 160 kvadrata.

Savjet Centralne banke Crne Gore početkom aprila donio je rješenje o izdavanju dozvole za rad Zirat banci u našoj državi.

Turska Zirat banka je u decembru prošle godine aplicirala za dobijanje licence za rad u Crnoj Gori. Iza nje stoji turski kapital, a kako su ranije prenijeli crnogorski mediji, u vrhu menadžmenta Zirat banke za sada neće biti nikoga iz Crne Gore, već će rukovodeći kadar biti iz Turske.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top