Zetatrans: Smijenjeni svi članovi borda | Ekonomist

Zetatrans: Smijenjeni svi članovi borda

Na vanrednoj skupštini akcionara Zetatransa juče je izabran novi odbor direktora. U saopštenju objavljenom na sajtu Montenegroberze navedeno je da su za nove članove borda izabrani Ernest Gortan, Matjaž Ujčić i Tomaž Koder.

Razriješeni su, kako je navedeno, dosadašnji članovi odbora Tatjana Vošinek Pucer i Mladen Rabrenović iz ličnih razloga, prije isteka mandata.

Shodno članu 42 stav 6 Zakona o privrednim društvima, razriješen je dužnosti i član Odbora direktora Vado Keranović, dodaje se u saopštenju.

Keranović je bio i predsjednik borda.

Na konstitutivnoj sjednici, nakon završene Skupštine akcionara, za predsjednika Odbora direktora je izabran Gortan.

Većinski vlasnik Zetatransa je slovenačka kompanija Intereuropa.

Zetatrans je u septembra ove godine u bilansima konstatovao gubitak veći od milion eura po osnovu krađe goriva iz skladišta.

Krađa goriva iz skladišta Zetatransa obavljena je sofisticiranim metodom zavarivanja sondi u rezervoarima, koje su prilikom kontrole pokazivale lažno stanje da ima goriva.

Bivši direktor Sektora za pravne i kadrovske poslove Zetatransa, Stevo Milosevic je u septembra 2014. podnio krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu protiv dijela menadžmenta jer su, kako je kazao nedavno Vijestima preduzeću Vuk & Petrol iz Kotora omogućili da u dužem vremenskom periodu neovlašćeno i nezakonito uzima robu (gorivo) ispod carinskog nadzora.

Zetatrans je nakon smjene izvršnog direktora Antona Turka krajem prošle godine, tek u septembru ove godine u bilansima konstatovao gubitak veći od milion eura po ovom osnovu.

Potom je protiv NN lica podnio Osnovnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu jer je otkrivena nova krađa od oko 900 hiljada litara goriva, tako da će u krajnjem šteta za kompaniju, po svoj prilici, biti i veća.

Slovenačka Intereuropa angažovala je nezavisnu revizorsku kuću KPMG iz Beograda da istraži događaje u podgoričkom Zetatransu.

Izvor: Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top