Želite biti sjajan šef? Počnite se ponašati luckasto | Ekonomist

Želite biti sjajan šef? Počnite se ponašati luckasto

Iz nekog razloga, lideri se bore sa tim da prihvate svoju „unutrašnju uvrnutost (neobičnost)“. Ali, ako ne shvatite kako se to radi, propustićete jedan od najjednostavnijih načina da ojačate tim i izgradite nevjerovatnu kulturu kompanije. Kada se govori o izgradnji neobičnosti u timu, krajnji cilj je da se razvije kompanija sa savršenom autentičnošću.

Dosta je razloga i benefita zbog kojih bi se trebalo ponašati čudno. Evo nekoliko za početak, koje vas možda natjeraju da se tako ponašate:

1. Ohrabrićete zaposlene da budu ono što jesu (da budu svoji)

Kad krenete da stvarate vaš tim, biće dosta prvih intervjua ispunjenih nervozom. Najbolji način da oslobodite kandidata jeste da odmah podijelite sa njim neku vašu neugodnu i posramljujuću situaciju koja vam se dogodila. Na ovaj način ćete ga natjerati da se nasmije, a i daćete mu do znanja da ste menadžer koji je na zemlji a ne među oblacima. Neki šefovi vjeruju da treba biti strog i savršen 24/7. Ovo je jedno od najgorih vjerovanja koje lideri kompanija mogu imati. Morate otvoreno govoriti svojim sagovornicima o svojim slabostima, jer upravo tako gradite kredibilnost i poštovanje. Niko ne želi da radi za šefa koji djeluje izvještačeno. Jednom kad počnete da se otvarate i ponašate luckasto u svojoj kompaniji, primijetićete da će i ostatak vašeg tima početi da vas prati.

2. Vaša kompanija će biti mnogo više inovativnija

Teško je natjerati sve članove tima da otvoreno progovore onda kada imaju neku ideju. Govoreći i ponašajući se izvan utemeljenih okvira na sastancima unutar kompanije je odličan način da natjerate i ostale da izlažu svoje ideje. U rijetkim slučajevima, možete čak i da predložite neku jako uvrnutu ideju za koju znate da je vaši zaposleni neće podržati. Na ovaj način ćete pokazati timu da njihove ideje ne mogu biti čudnije ili gore od vaših, i oni će početi otvoreno da govore o svojim. Zato što ste lider, vaši zaposleni će se osjetiti osnaženijim kada njihove ideje pobiju vaše. Da li ćete na ovaj način izgubiti pažnju? Naravno da da, ali će vaš tim početi da stvara inovativnije ideje i bez vas.

3. Zaposlićete bolje ljude

Kada jednom vaši zaposleni počnu ispoljavati svoju neobičnost, biće vam lakše da uposlite nove ljude, jer će steći sliku o ambijentu u kojem treba da rade. Ponekad, ljudi neće željeti da rade u takvoj organizaciji, ali opet to i nije tip radnika koji vama treba. Tokom intervjua, postavljajte smiješna pitanja, koja ćete postepeno zamjenjivati ozbiljnijim pitanjima. Kada dođete do takvih, podijelite neku priču koja vas je posramila i budite autentični što je više moguće. Kad stignete do kraja intervjua, i vi i vaš kandidat ćete znati da li je on dovoljno čudan za taj posao.

Izvor: huffingtonpost.com

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top