Zbog Trampove velike porodice Tajna služba pred bankrotom | Ekonomist

Zbog Trampove velike porodice Tajna služba pred bankrotom

Američka tajna služba našla se pred bankrotom zbog brojnih putovanja predsjednika Donalda Trampa i njegove djece, piše USA Today.

Tajna služba više ne može plaćati stotine agenata koje su potrebne za zaštitu predsjednika i njegove porodice, naročito zbog čestih posjeta njegovim imanjima uz obalu.

Direktor agencije Rendolf „Teks“ Ales je u razgovoru za USA Today izjavio da je više od 1.000 agenata već sada dostiglo broj prekovremenih sati koji je trebalo da ostvare kroz cijelu godinu.

Tramp je skoro svakog vikenda posjećivao svoja imanja u Floridi, Nju Džersiju i Virdžiniji, a njegova djeca su odlazila na poslovna putovanja u inostranstvo.

Ales je izjavio: „Predsjednik ima veliku porodicu, a naša zakonska odgovornost je da ih štitimo. Ja to ne mogu promijeniti, nemam ta ovlašćenja“.

Dodao je da Američka tajna služba trenutno ima najviše štićenika u Bijeloj kući u istoriji. Pod zaštitom je 42 ljudi, a taj broj uključuje 18 članova Trampove porodice. Broj zaštićenih se od Obamine administracije povećao za čak 31 osobu.

Tajna služba je samo na najam vozila za Trampove golf terene potrošila 60.000 dolara, a na poslovnom putu Erika Trampa u Urugvaj su potrošili skoro 100.000 dolara samo na hotelske sobe.

…a Tramp i Melanija gledaju pomračenje

Kao i milioni Amerikanaca, američki predsjednik i njegova supruga iskoristili su priliku da isprate potpuno pomračenje sunca.

Dok su građani Amerike putovali u mjesta od Oregona do Južne Karoline kako bi što bolje vidjeli totalno pomračenje sunca, Donald i Melanija su, za zaštitnim naočarima, ovu rijetku pojavu koja se dešava jednom u 99 godina, posmatrali sa terase Bijele kuće.
TrampMelanijaSCRN

 

Izvor: Index

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top