Zbog napada turizam u Šri Lanki na gubitku 1,5 milijardi | Ekonomist

Zbog napada turizam u Šri Lanki na gubitku 1,5 milijardi

Turistički sektor Šri Lanke mogao bi ove godine da ima gubitke do 1,5 milijardi dolara kao posljedica uskršnjih napada na crkve i hotele u toj zemlji, saopštilo je danas ministarstvo finansija Šri Lanke.

– Turizam će biti najteže pogođen sektor – rekao je ministar finansija Mangala Samaravera na konferenciji za novinare i dodao da se očekuje pad dolazaka od 30 odsto, što znači gubitak od 1,5 milijardi dolara.

Šri Lanka je imala rekordni dolazak turista 2018. godine od 2,33 miliona.

Od Velike Britanije do Izraela i Holandije više zemalja pozvalo je svoje državljanje da izbjegavaju dolazak u Šri Lanku ili da napuste zemlju ako se tamo nalaze.

Britanski ogranak turoperatera TUI vratiće sve svoje klijente koji borave u Šri Lanki i otkazuje sva putovanja prodata za tu destinaciju.

– Poslije odluke britanskog ministarstva spoljnih poslova da pozove građane da izbjegavaju odlazak u Šri Lanku TUI Velika Britanija odlučio je da vrati avionom u Veliku Britaniju sve svoje klijente koji su tamo na odmoru i otkaže sve boravke od petka – saopštila je ta grupa, čija matična kompanija je u Njemačkoj.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top