Zašto Kinezi više ne vole Audi | Ekonomist

Zašto Kinezi više ne vole Audi

Prodaja vozila kompanije Audi u julu je usporila usljed pada tražnje u Kini, koja je najveće tržište za ovu Folksvagenovu filijalu.

Po ukupnoj prodaji u sektoru luksuznih automobila Audi je zauzeo treće mjesto, posle BMW-a i Mercedes-Benza.

U ovogodišnjem julu, Audi je povećao isporuke 1,4 odsto, na 146.100 jedinica, uz rast u Evropi i SAD-u, dok je prodaja u Kini potonula 12,5 odsto, prenio je Rojters.

Uprkos zabilježenom rastu, ovaj njemački proizvođač, drugi u svijetu u branši luksuznih vozila po obimu prodaje počev od 2011, u julu ove godine, drugi mjesec zaredom, gubi tu poziciju.

Naime, u julu se Mercedes-Benz, luksuzna Dajmlerova filijala, našla na čelu prvi put u ovoj godini sa prodatih 149.753 vozila, dok je prodaja BMW-a iznosila 147.513 jedinica.

Na usporavanje prodaje, prema riječima komercijalnog direkotra Audija, Luke de Mea, prije svega su uticali nepovoljni trendovi na kineskom tržištu, gdje ova kompanija ostvaruje jednu trećinu ukupne prodaje.

Izvor: b92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top