Zasjedala nacionalna investiciona komisija | Ekonomist

Zasjedala nacionalna investiciona komisija

Nacionalna investiciona komisija, kojom predsjedava predsjednik Vlade Duško Marković, na IV sjednici održanoj u srijedu razmotrila je i usvojila Informaciju o sprovedenim aktivnostima nakon ažuriranja Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata sa Predlogom uže liste ključnih prioritetnih infrastrukturnih projekata i dala saglasnost na projekate predložene u okviru III poziva za sufinansiranje infrastrukturnih ulaganja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Komisija je informisana da su shodno zaključcima Samita Zapadnobalkanske šestorke održanog u Trstu 12. jula ove godine zvanično odobrena bespovratna sredstva bilateralnih donatora u iznosu od devet milona eura kao i određeni iznos za podršku pripremi tehničke dokumentacije te da je ukupno Crnoj Gori dodijeljeno 16,4 miliona eura.

Sekretarijat za razvojne projekte je informisao Nacionalnu investicionu komisiju da je u okviru XVIII poziva za tehničku pripremu u okviru projekata Crna Gora kandidovala dvije aplikacije čiji proces sprovode NIPAK kancelarija i Ministarstvo evropskih poslova. Takođe, Nacionalna investiciona komisija je dala saglasnost na četiri aplikacije koje su podnijete NIPAK kancelariji u okviru III poziva za investiciona ulaganja.

Na sjednici je predočen Nacrt uže liste projekata za koji se očekuje da bude finalizovan u I kvartalu 2018. godine

Članovi Nacionalne investicione komisije su podržali predlog da se razmotri uvrštavanje na Jedinstvenu listu projekat osnivanja Međunarodnog instituta za razvoj održivih tehnologija na prostoru Jugoistočne Evrope sa misijom „Nauka za mir“. Sekretarijat za razvojne projekte zadužen je da u tom cilju nastavi aktivnosti i da o rezultatima informiše Komisiju u prvom kvartalu 2018. godine, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top