Zarada Universala rekordnih 2,1 milijardi dolara | Ekonomist

Zarada Universala rekordnih 2,1 milijardi dolara

Za najveći rekord ikada zaslužna je Sjeverna Amerika, gdje je ostvarena odlična zarada sa blockbusterima.

Američki filmski studio Universal je u ovoj godini ostvario zaradu od 2,113 milijardi dolara na američkom tržištu, što predstavlja najveću zaradu ikada, saopštile su agencije.

Prethodni rekord je postavio studio Warner Bros, koji je tokom 2009. godine zaradio 2,105 milijardi dolara na američkom tržištu.

Za novi rekord studija Universal zaslužna je ponajviše Sjeverna Amerika, gdje je ostvarena odlična zarada sa blockbusterima “Jurrasic World” (639,8 miliona dolara), “Furious 7” (352,6 miliona dolara), “Minions” (321,1 milion dolara), “Pitch Perfect 2” (183,8 miliona dolara) i “Fifty Shades od Grey” (166,2 miliona dolara).

“Ovo nastavlja da bude izuzetna godina za naš studio, a naš uspjeh je rezultat svakog segmenta koji radi udruženim snagama, kako bi donio najbolji mogući rezultat filma u kinima”, izjavio je predsjednik distribucije Universal studija Nick Carpou.

Rekord i na međunarodnom planu

Osim rekorda u Americi, studio Universal je oborio rekord i na međunardnom tržištu time što je četiri mjeseca prije kraja godine na blagajnama ostvario rekordni rezultat od više od 3,78 milijardi dolara i time sa prvog mjesta skinuo studio 20th Century Fox sa zaradom od 3,73 milijarde dolara.

U posljednjem kvartalu ove godine, iz studija Universal stižu filmovi “The Visit”, novi triler M. Night Shyamalana, avantura “Everest”, novi film reditelja Dannya Boylea “Steve Jobs”, romantična gotička drama “Cirmson Peak” reditelja Guillerma del Toroa, drama “By The Sea” Angeline Jolie i horor komedija “Krampus”.

Izvor: aljazeera

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top