Zaposlio se u Guglu preko pretraživača | Ekonomist

Zaposlio se u Guglu preko pretraživača

Mak Roset je sada radnik Gugla, a prije tri mjeseca bio je na prekretnici i tek učio o programiranju, kada je jednog dana naišao na vrlo zanimljivu situaciju.

Radeći na jednom probnom programerskom projektu potražio je pomoć na internetu. U Guglovu pretragu je upisao “python lambda function list comprehension” i dobio uobičajene rezultate.

Međutim, tada se dogodila “magija” – rezultati pretrage su se razdvojili i otkrili mu vezu na sasvim novo područje. Gugl je, naime, prema njegovom upisu zaključio da “govore istim jezikom”, te ga preusmerio na svoju stranu za regrutovanje inženjera, Foobar.

Tamo je pak sam morao, u interfejsu sličnom onome na UNIKS-u, da istraži šta se od njega traži, kao i da riješi niz programerskih zadataka. Nakon što je uspješno odgovorio na sve izazove, uslijedio je poziv iz Guglovih ljudskih resursa i Roset se našao u Mauntin Viju na intervjuu za posao.

Cio ovaj misteriozni proces novi programer Gugla opisao je u svom blogu, a iz kompanije su potvrdili da na ovaj način zapošljavaju i dalje. Da biste došlii u priliku da dobijete posao nekada je, izgleda, potrebno samo da u pretraživač upišete pravi pojam.

Izvor: SEEbiz, Bug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top