Zaimović: Bankarski sektor u Crnoj Gori stabilan | Ekonomist

Zaimović: Bankarski sektor u Crnoj Gori stabilan

Bankarski sektor u Crnoj Gori je stabilan istaknuto je na sjednici Upravnog Odbora Udruženja banaka Crne Gore. Direktori svih banaka u Crnoj Gori na jučerašnjoj sjednici razmatrali su situaciju u bankarskom sektoru, nakon uvođenja privremenih uprava u dvije banke članice Udruženja banaka, Atlas i IBM banku. Tom prilikom je istaknuto da je bankarski sektor u Crnoj Gori stabilan.

– Analizirajući informacije u periodu od nekoliko dana nakon uvođenja privremenih uprava zajednički je konstatovano da te mjere nijesu imale negativan efekat na stabilnost bankarskog sektora, budući da je prvi psihološki udar prošao bez posljedica, jer nije došlo do povlačenja depozita iz banaka. Naša su očekivanja da će tako biti i u narednom periodu – kazao je predsjednik Udruženja Esad Zaimović.

Udruženje banaka Crne Gore podržava Centralnu banku Crne Gore u nastojanju da pronađe rješenja za ozdravljenje Atlas i IBM banku u što kraćem roku, kako bi postojeći klijenti obije banke imali što manje neprijatosti zbog privremene blokade raspolaganja sredstvima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top