Zagreb u konkurenciji za najbolju evropsku destinaciju | Ekonomist

Zagreb u konkurenciji za najbolju evropsku destinaciju

Prijestonica Hrvatske ponovo je ušla u uži izbor za najbolju evropsku destinaciju 2015. godine, u konkurenciji 20 kandidata.

Naime, Zagreb je prošle godine osvojio titulu druge najbolje destinacije, uz mnoštvo pozitivnih komentara i komplimenata brojnih posjetilaca na portalu European Best Destinations na kom će se od 20. januara do 10. febuara birati najbolji grad.

Neprofitna organizacija European Best Destinations organizuje ovaj izbor sa ciljem da iz prve ruke sazna utiske turista, promoviše kulturu i turizam u Evropi i što bolje poveže turističke zajednice Evrope.

Koliko je zapravo ova titula važna može se vidjeti iz prošlogodišnjeg primjera – grada Porto. Nezavisna agencija Cision je procijenila da je marketinška vrijednost ove titule Portu osigurala medijsku pokrivenost čija je vrijednost procijenjena na deset miliona evra.

Dobitnici nagrade u svojim kampanjama mogu koristiti logo najbolje evropske destinacije i dobijaju profesionalno izrađeni fotovodič i turistički vodič.

 

Izvor: Index
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top