Žabljak: Sezona ispunila očekivanja

Ovogodišnja turistička sezona na Žabljaku u potpunosti je ispunila očekivanja, saopštila je direktor Turističke organizacije (TO) tog grada, Vanja Krgović Šarović i dodala da su zadovoljni posjetom turista.

Ona je kazala da je za osam mjeseci ove godine prijavljeno 36,66 hiljada gostiju koji su ostvarili 98,64 hiljade noćenja.

„Ovogodišnja turistička sezona u potpunosti je ispunila očekivanja. Izuzetno smo zadovoljni posjetom o čemu najbolje svjedoče podaci o broju gostiju. Tokom cijele prošle godine na Žabljaku je, prema podacima Centralnog turističkog registra, zvanično bilo prijavljeno 14,9 hiljada gostiju koji su ostvarili 40,18 hiljada noćenja“, rekla je Krgović Šarović.

Prema njenim riječima, ako je suditi prema broju prodatih ulaznica za Nacionalni park Durmitor, u prvih šest mjeseci prošle godine Žabljak je posjetilo 93,97 hiljada gostiju, a u istom periodu ove 138,88 hiljada, odnosno 47,79 odsto više.

„Najviše gostiju je iz Izraela, Francuske, Rusije i Belgije, a ove godine ostvaren je značajan rast gostiju iz Njemačke. Veliki je i broj turista iz regiona – zemalja bivše Jugoslavije i Albanije“, navela je Krgović Šarović.

Na Žabljaku ima 11 hotela, ali sa skromnim smještajnim kapacitetima, pa se veliki broj gostiju odmarala u privatnom smještaju. Hoteli i kampovi su, prema riječima Krgović Šarović, tokom cijele sezone radili sa 90 odsto popunjenih kapaciteta.


 

Izvor: CDM

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top