Za sporazumni raskid spremna 424 zaposlena | Ekonomist

Za sporazumni raskid spremna 424 zaposlena

Na osnovu prikupljenih podataka, sprovedene ankete, 67 osoba izrazilo je interesovanje za sporazumni prestanak radnog odnosa, i to 11 u ministarstvima, 51 u organima u sastavu i pet u javnim institucijama, kazali su Pobjedi iz Ministarstvajavne uprave.

Zaposleni su, kako su naveli, anketirani za sporazumni prestanak radnog odnosa u organima lokalne uprave osam opština, 31 privrednom društvu, 18 ustanova i u sedam drugih oblika organizovanja na lokalnom nivou.

“Interesovanje za sporazumni prestanak izrazilo je njih 357, od čega najviše u Pljevljima 61 osoba u organima lokalne uprave i 142 u javnim službama, potom u Bijelom Polju 58, od kojih je 36 zaposleno u privrednim društvima, 18 u organima lokalne uprave i četiri u javnim ustanovama”, kazali su iz Ministarstva.

U toku prvog izvještajnog perioda, dodali su, dvije osobe su proglašene tehnološkim viškom.

Iz Ministarstva podsjećaju da je, u skladu sa Strategijom reforme javne uprave do 2020.godine, a koju prati plan optimizacije, planirano smanjenje broja zaposlenih u javnoj upravi od tri odsto na centralnom nivou i pet odsto na lokalnom, do kraja ove godine.

“Kvalitetno uspostavljena koordinacija procesa rezultirala je tako da već u prvom izvještajnom periodu imamo trend smanjenja broja zaposlenih, u ukupnom iznosu od 339 i to: 96 na centralnom nivou i 243 na lokalnom. Od navedenog broja, najveće smanjenje ostvareno je kroz prestanak radnog odnosa na određeno vrijeme, zatim slijedi odlazak u penziju i proglašenje tehnološkim viškom”, kazali su iz Ministartsva.

Napominju da preko Uprave za kadrove nije bilo novog oglašavanja osim jednog javnog konkursa koji je izuzet iz mjera.


 

Izvor: Pobjeda/Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top