Za rekonstrukciju pruge još milion eura iz budžeta | Ekonomist

Za rekonstrukciju pruge još milion eura iz budžeta

Vlada Crne Gore odlučila je da iz kapitalnog budžeta izdvoji dodatni milion eura za radove na pruzi Bijelo Polje-Bar. Na jučerašnjoj sjednici Vlade usvojen je predlog ove dopune za rehabilitaciju dionice željezničke pruge Kos-Trebešica, koji se finansira u okviru programa sa EU.

Prvobitno je za ovih 6,7 kilometara pruge trebalo da bude ukupno izdvojeno 4,6 miliona eura, ali su nepredviđeni radovi na sanaciji klizišta dodatno uvećali planirani budžet.

– Novi budžet je veći nego prvobitno planirani za 1.046.068,28 eura i iznosi 5.646.068,28 eura, a dopunom Finansijskog sporazuma predviđeno je da se nedostajuća sredstva obezbijede uvećanjem nacionalnog kofinansiranja iz Kapitalnog budžeta, u skladu s dinamikom sprovođenja radova – precizirano je u odluci, a prenose Dnevne novine.

Utvrđen je Nacrt prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka Skadarsko jezero i program javne rasprave za taj dokument koja će trajati 20 dana. Osnovni cilj njegove izrade je revizija aktuelnog dokumenta za formalne i planske pretpostavke osmišljenog razvoja, organizacije i uređenja prostora Skadarskog jezera, u skladu sa principima održivog razvoja.

____________________________________________________________________

Izvor: Dnevne novine

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top