Za razvoj ski centra Žarski milion i po | Ekonomist

Za razvoj ski centra Žarski milion i po

Vlada Crne Gore potpisala je ugovor o izradi tehničke dokumentacije i izgradnji infrastrukture za potrebe razvoja ski-centra Žarski u Mojkovcu. Vrijednost ugovora je gotovo milion i po eura, a sredstva će Vlada izdvojiti iz kapitalnog budžeta.

Ugovoreni radovi obuhvataju izradu glavnog projekta ugostiteljskog objekta i parkirališta na budućem ski-centru, kao i izgradnju i opremanje ugostiteljskog objekta sa prilaznim platoima i stazom do skijašnice.

Iz Vlade Crne Gore saopštavaju da su predviđeni radovi na instalacijama infrastrukturnih priključenja.

– Izvođač, konzorcijum “Naš Mojkovac” sa sjedišem u Podgorici, kojeg zastupa “Inženjering put” Podgorica, obavezao se ugovorom da će izradu Glavnog projekta završiti u roku od tri mjeseca od dana potpisivanja ugovora, dok je za izvođenje radova rok 10 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao – navode iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Investiranje u ski centar Žarski, kako su kazali, predstavlja nastavak aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi u cilju unapređenja turističke ponude i razvoja sjevera zemlje.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top