Za razvoj preduzeća ove godine 1,5 miliona | Ekonomist

Za razvoj preduzeća ove godine 1,5 miliona

Za razvoj malih i srednjih preduzeća Vlada Crne Gore ove godine opredijelila je 1,5 miliona eura, kazao je za Jutarnji program Javnog servisa, direktor Direktorata za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekonomije, Radosav Babić. Javni poziv za dva programa koja su nedavno usvojena na Vladi biće objavljna uskoro.

Tokom prošle godine Ministarstvo ekonomije je realizovalo 9 programa za razvoj malih i srednjih preduzeća. Ukupan budžet iznosio je oko milion eura.

“Kako smo do sada imali veliki odziv privrednika mi smo uvećali budžet na ukupnom nivou za ovu godinu za nekih 30 odsto, znači na raspolaganju je nekih 1,5 miliona eura svim privrednicima u Crnoj Gori”, kazao je Babić.

I ove godine, kako je kazao, ministarstvo će nastaviti sa realizacijom svih 9 programa.

“Svaki od programa smo dodatno unaprijedili i dodatno upodobili privrednicima i započinjemo realizaciju ubrzo dva nova programa”, dodao je Babić.

Javni pozivi za dva programa koja su nedavno usvojena na Vladi, ističe Babić, biće objavljna ubrzo.

“Mi smo odmah nakon usvajanja na Vladi pristupili realizaciji svih neophodnih aktivnosti. Javni poziv će trajati mjesec dana i pozivamo sve zainteresovane privrednike odnosno preduzeća da se obrate Ministarstvu ekonomije ako imaju bilo kakva dodatna pitanja”, kazao je Babić.

Prema njegovim riječima, nakon što poziv bude objavljen sve potrebne informacije biće dostupne na sajtu ministarstva.

“Cilj nam je da i ove godine imamo što veći broj aplikanata i da pomognemo što većem broju preduzeća. Prošle gdine smo pomogli 37 preduzeća, očekujemo da će ove godine taj broj biti veći”, zaključio je Babić.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top