Za razvoj karijere važan je karakter supružnika | Ekonomist

Za razvoj karijere važan je karakter supružnika

 Istraživanje sprovedeno na 5000 ljudi u braku starosti od 19 do 89 godina pokazalo je da karakter supružnika utiče na karijeru zaposlenih.

Povišica ili unaprijeđenje na poslu nije rezultat samo rada zaposlenih nego i karaktera njegovog supružnika, objavljeno je u studiji Univerziteta Washington u St. Louisu.

– Naša studija pokazuje da nije samo vlastiti karakter taj koji utiče na iskustva koja zatim dovode do većih uspijeha u karijeri, nego da je važna i ličnost supruge ili supruga, rekao je autor studije Joshua Jackson, profesor psihologije na Univerzitetu Washington.

Pritom se ne misli na slučajeve u kojima supružnici uvjere svoje partnere da traže povišicu ili unaprijeđenje, prenose mediji.

– Karakter supružnika utiče na mnoge svakodnevne faktore koji se akumuliraju tokom vremena kako bi rezultirali jednom od mnogih akcija potrebnih za dobijanje povišice ili unaprijeđenja, istaknuo je Jackson.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top