Za izgubljene radne sporove država isplatila 16 miliona eura

Za izgubljene radne sporove koji su pokrenuti prošle godine država je isplatila 9,4 miliona eura, navodi se u novom izvještaju o radu Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, pišu Dnevne novine.

U dokumentu koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici Vlade, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, takođe se precizira da je iz trezora za ove namjene u 2018. godini izdvojeno 16,09 miliona eura, a u te isplate uključeni su i ranije okončani sporovi.

– Zaštitnik je po osnovu dobijenih sporova ostvario iznos od 16,56 miliona eura – dodaje se u dokumentu.

Na osnovu radnih sporova, kod Agencije za mirno rješavanje sporova pokrenuto je 315 predmeta. Centar za posredovanje dobio je 512 tužbi protiv države, gdje je u 222 slučaja postignut sporazum, u 264 nije prihvaćeno posredovanje i 26 predmeta je prenijeto na ovu godinu. Posebno je ukazano na veliki broj predmeta koji su pristigli u prošloj godini čak 21.363, uz podsjećanje da postoje samo tri kancelarije Zaštitnika, i to u Podgorici, Bijelom Polju i Kotoru.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top