Za energetsku efikasnost 11 miliona | Ekonomist

Za energetsku efikasnost 11 miliona

Ministarstvo ekonomije izdvojiće 11 miliona eura za realizaciju druge faze mjera energetske efikasnosti tokom 2018. godine.

Budžetom za narednu godinu planirano je da bude realizovana implementacija mjera energetske efikasnosti na 13 javnih objekata.

Obuhvaćeni su Opšta bolnica Bar, domovi zdravlja Ulcinj, Berane, Rožaje i Plav, Gimnazija “Slobodan Škerović” u Podgorici, Centar za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun”, Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju djece i omladine, Zavod “Komanski most” iz Podgorice, te Dom starih “Grabovac” u Risnu.

Programom su planirane Srednja mješovita škola “Vuksan Đukić” i OŠ “Aleksa Bećo Đilas” iz Mojkovca, te vrtić “Naša radost” iz Herceg Novog.

“Programom energetske efikasnosti u javnim zgradama tokom 2018. godine predviđeno je i uspostavljanje sistema za energetski monitoring potrošnje u javnim zgradama, sa uspostavljanjem centralne evidencije potrošnje energije javnih objekata, kao i kategorizacije javnih objekata”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomije podsjeća da je do sada u energetsku adaptaciju više od 40 objekata u Crnoj Gori uloženo oko 35 miliona eura.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top