Za brzo punjenje iPhone-a X potrebno vam je još bar 70 eura za – dva adaptera

Nakon što je Appleu bila potrebna cijela vječnost da svoje ionako preskupe smartfone opremi bežičnim (indukcionim) punjenjem, fanovi su odahnuli, a kao bonus stiglo je i brzo, o kojem na predstavljanju nove generacije iPhone-a nije bilo puno govora. Appleovci su samo spomenuli da uređaji podržavaju ove tehnologije, ali o detaljima nije bilo riječi.

U međuvremenu su se na Appleovim stranicama pojavili određeni detalji, koji govore da je bateriju uređaja do 50% kapaciteta moguće napuniti za 30 minuta, dakle slično kao na većini današnjih Androida srednje i više klase.

Ali, ono što bode oči je podatak da brzo punjenje nije dostupno out-of-the-box, kao što bi svaki razuman kupac očekivao, već zahtijeva dodatni USB-C Power adapter, a cijena najjeftinijeg je 49 dolara. Ali, da bi ovaj adapter radio sa vašim iPhoneom, potreban vam je i poseban USB-C -> Lightning adapter, odnosno kabl.

Treba reći da su i neki proizvođači Androida znali odvojeno prodavati brze punjače, ali će u ovom bezobrazluku teško nadmašiti Apple. Dakle, na svoj novi iPhone X ćete najprije potrošiti skoro 1500 evra, nakon čega ćete morati da se isprsite sa još barem 65, kako biste ga mogli napuniti istom brzinom kao i 250 eura vrijednog kineza.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top