Za 20.godišnjicu poslovanja, 6400 radnika počastio putovanjem iz snova

Za 20.godišnjicu poslovanja, 6400 radnika počastio putovanjem iz snova

Direktor i vlasnik kineske kompanije Tiens Group za 20. godišnjicu poslovanja radnike je počastio velikodušnim poklonom – svih 6400 radnika je odveo na putovanje u Francusku, vrijedno 37 miliona dolara.

Li Jinyuan, vlasnik i osnivač kompanije, bukirao je 140 hotelskih soba u Parizu i radnike počastio turističkim turama. Posjetili su Ajfelov toranj, Luvr ,zatim Azurnu obalu. Platio im je putovanje do južne obale, gdje je bukirao 4760 soba u hotelima s četiri i pet zvjezdica u Monaku i Canu.Godišnjicu su proslavili u Nici, gdje su se zabilježili u Ginisovu knjigu rekorda, formirajući rečenicu ‘San Tiensa je Nica na Azurnoj obali’. Isto tako, ovo je najveća turistička grupa koja je ikad posjetila Francusku.

Tiens konglomerat se bavi širokim spektrom djelatnosti, uključujući biotehnologiju, logistiku, finansije i nekretnine. Kompanija je osnovana 1995, a osnivač je upravo Li Jinyuan, koji je 24. najbogatiji čovjek u Kini. Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 1,2 milijarde dolara.

Izvor:Lider

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top