YouTube pooštrava pravila | Ekonomist

YouTube pooštrava pravila

YouTube uskoro uvodi puno strožiju politiku vezanu uz video sadržaj koji se pojavljuje na tom servisu. To je odgovor na negodovanja i određene kontraverze koje se u poslednje vrijeme vežu za taj servis.

Pritom se misli na prošlogodišnje skandale vezane za YouTubere kao što su PewDiePie (šalio se s rasizmom i antisemitizmom) i Logana Paula (poslednjeg dana prošle godine objavio je video u kojem prikazuje telo osobe koja je počinila samoubistvo vješanjem u šumi Aokigahara u Japanu).

Nova pravila se prvenstveno tiču Googleovog programa oglašavanja Preferred Program, koji je posebno stvoren za najveće oglašivače i omogućava im da se za određenu veću naknadu direktno oglašavaju na 5% najpopularnijih YouTube kanala. Zbog nastalih kontraverzi, određeni broj oglašivača povukao se iz ovog programa, zbog čega su u Google-u bili prisiljeni da dodatno postrože pravila vezana za objavljivanje video sadržaja.

Stvoren je novi tim sastavljen od 10 hiljada zaposlenih čiji će zadatak biti pregledati svaki video iz Google Preferred Programa prijenjegove objave na servisu. Takođe, stvara se i posebna bijela lista samostalnih kreatora sadržaja i kompanija koje svoj video sadržaj postavljaju na servis, a pokazali su se pouzdanima, a to bi trebalo uveriti oglašivače što se tiče njihovih ulaganja u YouTube.


 

Izvor: Itvesti

Komentariši

Top