Xiaomi prvi na tržištu nosivih uređaja | Ekonomist

Xiaomi prvi na tržištu nosivih uređaja

Kompanija Strategy Analytics objavila je rezultate tržišta nosivih uređaja u drugom kvartalu ove godine.

U pomenutom razdoblju dogodila se velika smjena na vrhu, prvo mjesto na tržištu preuzela je kineska kompanija Xiaomi, dok je Fitbit pao na drugo mjesto, a Apple je i dalje na trećem mestu.

Xiaomi je vodeće mjesto ostvario zahvaljujući isporuci 3,7 miliona nosivih uređaja tokom drugog kvartala u odnosu na 3 miliona isporučenih godinu prije, što je dovoljno za tržišni udio od 17,1%.

Fitbit je na drugo mjesto pao sa 3,4 miliona isporučenih uređaja u odnosu na 5,7 miliona uređaja isporučenih tokom prošle godine, čime je tržišni udio američke kompanije pao sa 28,5% iz drugog kvartala prošle godine na sadašnji udio od 15,7%.

Apple je treće mjesto ostvario zahvaljujući isporuci 2,8 miliona uređaja u odnosu na prošlogodišnjih 1,8 miliona, čime je tržišni udio porastao sa 9 na 13%. Svi preostali proizvođači nalaze se u kategoriji “Ostali” sa isporučenih 11,7 miliona uređaja.

U Strategy Analytics-u predviđaju da bi drugu poziciju kompanije Fitbit mogao ugroziti Apple, čiji će budući model Apple Watcha sadržati funkcije vezane za zdravlje.

 

Izvor: ITvesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top