Xiaomi Mi Mix 2 stiže 11. septembra

Xiaomi je potvrdio da će se predstavljanje nasljednika revolucionarnog modela Xiaomi Mi Mix održati 11. septembra, što prikazuje i službena pozivnica medijima. Prema trenutno dostupnim informacijama, Mi Mix 2 će imati još tanji okvir kućišta, i to vjerovatno samo na donjem dijelu, jer se na vrhu i sa strana realno nema što stanjiti.

Što se specifikacija tiče, dijagonala AMOLED ekrana bi trebala da ostane na 6,4 inča, ali nismo sigurni hoće li odnos ostati 16:9 ili će se prebaciti na novi 18:9, odnosno 2:1, a to bi značilo i manju površinu. Trebao bi da ga pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 835 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, dok bi interna memorija bila na raspolaganju u verzijama od 128 i 256 GB.

Operativni sistem će svakako biti Android 7 Nougat, a kapacitet baterije bi trebao iznositi 4500 mAh. Cijena za sada nije poznata, ali ne treba maštati o tome da će biti jeftiniji od prošlogodišnjeg modela, koji je, u trenutku početka prodaje, koštao oko 800 eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top